Blog Cadeautips

Cadeautips Blog

Een aantal handige tips als je wilt beginnen aan bullet journals

Je zult het op internet vast wel hebben gezien: de bullet journals. Heb je interesse gekregen om zo’n journal aan te schaffen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Hier wordt aangegeven hoe je precies een journal begint en waar je allemaal rekening mee moet houden. Wat heb je nodig om zo’n journal te starten en welke bullet journal kun je het beste aanschaffen?

Hoe gaat dat precies in z’n werk, bullet journals?

Waarom zou je in de eerste plaats willen beginnen met bullet journals? Je zult waarschijnlijk van alles te doen hebben op een dag en zodoende kan je de draad kwijtraken. Er is weinig structuur en je wilt structuur in je dag brengen. Dan komt de journal als geholpen. Maar een journal kan ook dienen om je dankbaarheid kwijt te kunnen. Of wil je jezelf goede gewoontes aanleren of juist slechte gewoonte kwijtraken? Ook dan kan een journal goed helpen. Wat te denken van leuk kleuren en kliederen? Bullet journals staan erom bekend dat je ze helemaal zelf kan inrichten hoe je maar wilt. En dat is nu net wat zoveel mensen aanspreekt aan de journal.

Wat is er nodig om een journal te starten?

Niet heel moeilijk, het enige wat je nodig hebt voor een journal is een simpel bullet journal boekje. Daarnaast heb je nodig je favoriete pennen waar je het best mee schrijft en natuurlijk wat tijd. Dat is alles en niet meer. Je hoeft helemaal geen dure boekjes of pennen te kopen. Het kan, maar zeker als je net begint is het aan te raden om het allemaal heel eenvoudig te houden en niet te veel geld uit te geven. Kijk of bullet journals echt bij je past en of je het leuk vindt. Vind je het na een paar weken of maanden leuk om te doen dan kan je het wat serieuzer gaan aanpakken.

Verschil tussen bullet journals en een agenda’s

Bij bullet journals ben je niet afhankelijk van data. Je kunt namelijk helemaal zelf bepalen. Ieder moment kan je beginnen met schrijven, tekenen of kleuren en dat is één van de grote verschillen in vergelijking met agenda’s. Bij een agenda ben je toch vaak afhankelijk van data om in te plannen.

Welke bullet journal is het beste om aan te schaffen?

Er is een groot aanbod aan bullet journals en de keuze kan best overweldigend overkomen. Vraag jezelf af wat je precies met de bullet journal wilt gaan doen. Wil je het allemaal heel minimalistisch houden waar je alleen wat kunt tekenen en in kunt schrijven? Dan kun je beter kiezen voor een goedkope journal van een minder bekend merk. Denk bijvoorbeeld aan een bullet journal van Leuchtturm of Moleskine. Veel mensen beginnen met een journal van 24Papershop. Enige nadeel van dit soort goedkope journals is dat het kan gaan ghosten, wat betekent dat je aan de achterkant van een bladzijde ziet wat je aan de andere kant hebt geschreven.