Blog Cadeautips

Cadeautips Blog

Jouw gepersonaliseerde gitaar samenstellen op de Fender custom shop

Wil jij graag de Fender custom shop bezoeken? Wanneer we denken aan een merk binnen de muziekindustrie die een enorme wereldwijde impact heeft gemaakt, dan moeten we het wel hebben over Fender. Het is interessant om te bedenken dat de gitaren van dit merk er vrijwel hetzelfde uitzien als hoe ze destijds op de markt kwamen. Wellicht betekent dit dat ze daadwerkelijk zo geweldig zijn ontworpen dat er weinig ruimte voor aanpassingen is. Naast de kwaliteit, heeft het merk de groei voornamelijk te danken aan alle grote namen die gebruik maakte van de Fender custom shop.

Het ontstaan van de Fender custom shop

De Fender custom shop is oorspronkelijk opgericht door Leo Fender. Hij had destijds een bedrijf in het repareren van radio’s en was zelfs helemaal geen muzikant. Hij had nog nooit een gitaar gespeeld, maar toch werd hij aangetrokken tot dit instrument. Al op 13 jarige leeftijd was hij druk in de weer met het bouwen met elektronica, wat aantoont dat hij echt een talent en interesse had voor deze niche. Doordat hij veel in aanraking kwam met muzikanten, door zijn reparatiebedrijf, werd hij geïnteresseerd door het mechanisme van de gitaar. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het ontwerpen en bouwen van de eerste Fender elektrische gitaar, ook wel de solid-body elektrische gitaar genoemd. Tot op de dag van vandaag heeft dit model gezorgd voor een grote impact in de muziekindustrie.

Fender in de huidige markt

De Fender custom shop staat er nog steeds en wordt op de dag van vandaag nog steeds gezien als een van de bekendste gitaarmerken. Tegenwoordig worden de gitaren zowel in Amerika, Mexico en Japan geproduceerd, waar het vervolgens wordt geëxporteerd over de hele wereld. Daarnaast zijn de  gitaren van de Fender custom shop voor iedere prijsklasse beschikbaar. Zelfs voor de lagere prijsklasse kan je rekenen op een uitstekende kwaliteit. Ondanks dat de gitaren in hun uiterlijk hun iconische looks hebben behouden, zijn ze continu op zoek naar nieuwe manieren om de ontwerpen te innoveren. De Cabronita is hier een goed voorbeeld van. Deze gitaar vervaagde de scheiding tussen de akoestische en elektrische gitaar.

Een Fender custom gitaar bestellen

Ben jij een grote Fender fan of ben jij toe aan een nieuw instrument om mee te spelen? Neem eens een kijkje naar de Fender custom shop. Hoe tof is het om een eigen Fender gitaar die hebben die helemaal naar jouw eigen smaak is gemaakt? Met de Fender custom shop is het mogelijk. Hier heb je de mogelijkheid om alle materialen en aspecten van jouw gitaar uit te kiezen. De keuze van Fender gitaren begint bij het materiaal van de body, vervolgens heb je de keuze uit de tuning machine, de snaren, het materiaal voor de nek en meer. Het is echt geweldig om te zien hoe jouw persoonlijke visie tot leven komt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om jouw gitaar te laten matchen met de kleuren van jouw band-logo of om uiteraard te kiezen voor de materialen waar jij het beste geluid mee maakt.